Java-oplossingen

Java-expertise van dienstbare en flexibele maatwerk partner

Snel Java-expertise van dienstbare en flexibele maatwerk partner

Snel op zoek naar Java expertise of een flexibele maatwerk partner voor je IT? We bieden voor een diversiteit aan klanten advies, snelle expertise en natuurlijk maatwerk-oplossingen in een digitale transformatie. We helpen bedrijven met verouderde IT weer toekomstbestendig maken of we vertalen business logica naar maatwerk oplossingen. Allemaal met een pragmatische benadering en aanpak.

Jouw best of breed-oplossing

Best of Breed (BOB) is voor ieder bedrijf anders. In een BOB werken verschillende softwarepakketten of tools samen als één professionele en effectieve omgeving ter optimale ondersteuning van je bedrijfsprocessen. Afzonderlijk doen de pakketten precies dát gedeelte van het bedrijfsproces waar ze uitermate geschikt voor zijn en met tooling (zoals bijv. ESB, BRMS, Logging, Monitoring) zorgen wij dat alles naadloos samenwerkt. We hebben veel ervaring met Java en complexe IT-landschappen waarin o.a. netwerk, security of integratie belangrijke onderwerpen zijn.

Zo min mogelijk maatwerk

Dat klinkt misschien gek van een Java maatwerk-partner, maar we geloven in reuse before buy, before build. Als we namelijk niet het wiel opnieuw uitvinden, kunnen we ons beter concentreren op de gewenste functionaliteit die wél alleen in maatwerk mogelijk is. De Java-community is immens groot, dus kunnen we zo veel mogelijk gebruik maken van bestaande of standaard-componenten. Die componenten integreren we met een ESB of met maatwerk-functionaliteit. Zo bouwen we alleen Java-functionaliteit die er nog niet is op maat.

Met het oog op toekomst

We kijken verder dan onze neus lang is, als we voor je aan het werk gaan. Wat verwacht je over één, vijf of tien jaar van je software? Hoe kunnen we pragmatisch en stapsgewijs ondersteunen met onze Java-oplossingen of -expertise? Met gebruik van Java-standaarden en bestaande Java-componenten is de kans het grootst dat je oplossing op lange termijn bruikbaar en waardevol blijft. Denk aan cloud, on-premise of hybride.

Onze Java-expertise heeft een pragmatische benadering. We kunnen je helpen met de kleinste probleempjes, betrouwbaar beheer en grote maatwerkprojecten. De expertise die we in huis hebben, is niet uitzonderlijk. Onze aanpak wel. Lees meer over onze manier van werken in de kracht van samenwerken.

Wat kunnen we zoal voor je betekenen? Lees de meest voorkomende Java-klussen waarbij je kunt bouwen op onze expertise.

 

IT-migratie: van monoliet naar services

Een trend in de IT is de migratie van een monoliete-applicatie naar ‘losse’ (micro-)services. Wanneer we je helpen met IT-migratie proberen we onderdelen in je monoliet te herkennen die we kunnen uitbesteden aan gespecialiseerde software(/-componenten). De arbeid en het beheer rondom die gespecialiseerde software is vele malen minder dan bij een monolithische applicatie. De functionaliteiten die niet met gespecialiseerde software kunnen worden gerealiseerd, ontwikkelen we op maat voor je en integreren we met de rest van je IT-landschap.

Je huidige applicatie migreren naar bijvoorbeeld Wildfly, Spring of SpringBoot? Neem eens een kijkje op deze pagina

 

Hou het beheersbaar

Bij moderne (interne en externe) systemen heb je vaak een complex samenspel van componenten. We zorgen niet alleen dat de systeemeisen of functionele eisen goed op elkaar zijn afgestemd, maar we houden ze ook beheersbaar, stabiel, schaalbaar, veilig, up to date en beschikbaar.

 

Moderniseer eenvoudig Java- en web-technologie

De ontwikkelingen rondom webtechnologie gaan heel hard, maar ook de backend wil je toekomstbestendig houden met bijvoorbeeld Spring Boot. Door een modernisatie van front- én back-end met Java-services en web-technologie, kan je makkelijk functionaliteit hergebruiken of (ont-)koppelen. Bij de modernisatie van één grote applicatie (monoliet) zou dat veel ingewikkelder zijn. De levensduur van frontend wordt steeds korter en de eisen van frontend- of app-gebruikers worden steeds hoger, dus een duidelijke schil van frontend en services rondom je stabiele backend maakt je Java-omgeving toekomstbestendig.


Als een korte time-to-market, een tijdelijke frontend-oplossing en/of behoud van je huidige applicatie belangrijk zijn voor je bedrijfsproces, neem dan eens een kijkje bij onze oplossingen met Outsystems. Hiermee kunnen we razendsnel bovenop je huidige omgeving functionaliteit ontwikkelen, zonder dat we aanpassingen hoeven doen aan de bestaande systemen. Een alternatief voor interface-ontwikkeling is de frontend, web-applicatie of (web-)app development met moderne frameworks.

 

Plug and play met integratie

We zien in alle sectoren een groeiend aantal verbindingen tussen interne en externe systemen. Om die verbindingen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, denken we samen na over de manier die het best past bij jouw IT-integratie. Hiervoor kunnen we leunen op onze ervaring met andere klanten en de goed beschreven Java-standaarden. Vaak maken we gebruik van een ESB om Java-integratie te realiseren. Neem dus ook eens een kijkje bij onze ESB-oplossingen.

 

IAM belangrijk bij integratie

De volgende stap bij integratie is Identity and Access Management. Door het groeiende aantal verbindingen tussen interne en externe systemen, wordt veilige authenticatie steeds belangrijker. We zien bij veel integratie-oplossingen vaak de behoefte om het beheer van gebruikers te centraliseren naar één account per gebruiker. Onze integratie-oplossingen in combinatie met de IAM-oplossing van Flusso (Keycloak) komt vaak voor.

 

Voordelen van open source

Kies je voor open source, dan kun je laagdrempelig beginnen met software-ontwikkeling en rekenen op een grote community. Wij zijn fan van Java en andere open source oplossingen, omdat het past bij onze pragmatische manier van werken. Wanneer je kiest voor open source ontwikkeling, kies je voor de facto marktstandaarden en krijg je geen problemen door vendor lock in. Open source is een keuze en natuurlijk zijn er ook nadelen. We helpen je graag kiezen en bespreken in een persoonlijk gesprek welke afwegingen je kunt maken.

 

Vrij en onafhankelijk

Als je kiest voor een samenwerking met ons ben je vrij en onafhankelijk. Je zit nergens aan vast en krijgt de source-code van ons als we onze samenwerking beëindigen. Doordat we gebruik maken van standaarden, kun je daarmee ook bij andere Java-ontwikkelaars terecht. Onze motivatie: open-source en standaarden zijn goed:

  • voor jou en je bedrijf, want je bent onafhankelijk van een leverancier en heb geen vendor lock in of licenties waar je aan vast zit.

  • voor Flusso, want functionaliteit die we voor jou ontwikkelen kunnen we hergebruiken bij andere klanten.

  • voor onze medewerkers, want hun kennis blijft actueel en breed inzetbaar.

 

Meer weten over Java-oplossingen?

Vertel me welke Java-expertise je zoekt of welke Java-oplossingen je overweegt. Overweeg je bijvoorbeeld standaard componenten en zo ja, welke?

bel met mij bel met me op: +31 (0)33 - 4347680
Tom Oosterwijk
Tom is naast Java-consultant bij Flusso ook adviseur van Java maatwerk-oplossingen
Generic placeholder image
Vereist
Vereist