Samenwerking 100weeks-Flusso

Samenwerking met 100WEEKS in de eerste fase

De eerste fase van een nieuwe samenwerking met 100WEEKS is deze week live gegaan. 100WEEKS helpt vrouwen in extreme armoede door hen geld te geven. ‘Unconditional Cash Transfers’ heet dat. En dat werkt! Het helpt vrouwen en daarmee hun gezinnen uit de armoede, waardoor ze op eigen kracht een gezondere toekomst tegemoet gaan. IT is een essentiële factor voor het succes van dit concept en Flusso ondersteunt dit met een maatwerk-oplossing. Onze business analist Jos is betrokken bij dit project en vertelt over de voortgang in dit artikel.

De samenwerking met 100WEEKS kent verschillende fasen. Jos: “Tot op heden werd het hele proces bestuurd met heel veel handwerk, spreadsheets, Access-databases en e-mailverkeer.” Op verzoek van de organisatie heeft Flusso een aanzet gemaakt om dit hele proces te automatiseren, waarvan de eerste fase deze week live is gegaan.

100WEEKS is actief in ontwikkelingslanden waar vrouwen in extreme armoede leven. Ze kiezen bewust voor steun aan vrouwen omdat blijkt dat vrouwen verstandiger investeren. De organisatie en haar donateurs helpen door het geven van geld. Geld zonder verdere voorwaarden, vertelt Jos: “Dat noemen ze ‘unconditional cash’. Met giften van donateurs wordt een pot opgebouwd waaruit gedurende 100 weken groepen van 20 vrouwen wekelijks geld krijgen. De groep vrouwen werkt samen en wordt door een lokale partner van 100WEEKS gecoacht. Ze geven het geld uit aan dingen als een maaltijd extra per dag, schoenen, school voor de kinderen, een lekkend dak of bijvoorbeeld meer vee. De vrouwen krijgen het geld via door 100WEEKS verstrekte mobiele telefoons. Ze ontvangen het geld als zg  ‘mobile money’. 

 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de aanpak van 100WEEKS werkt. Nadat ze goed en zelfstandig in hun eerste levensbehoefte kunnen voorzien, investeren de vrouwen bijvoorbeeld in een eigen bedrijfje of winkeltje waarmee ze een zelfvoorzienende toekomst en inkomstenstroom opbouwen. Die resultaten worden nauwlettend in de gaten gehouden vertelt Jos: “De organisatie volgt de vrouwen door het afnemen van vragenlijsten op gezette tijden. De donateurs worden ook van de vorderingen op de hoogte gehouden met o.a. foto’s en verhalen, waardoor een persoonlijke band ontstaat tussen de donateurs en hun groep vrouwen. De output van de vragenlijsten wordt ook gebruikt voor allerlei wetenschappelijk onderzoek.”

Samenwerking 100weeks-Flusso

 

Tot op heden was het hele proces dus veel handwerk in Office-applicaties of andere standaardsoftware. Het proces en de aanpak van 100WEEKS zijn uniek en, met het oog op groei en de toekomst, sterk afhankelijk van betrouwbare IT-oplossingen en automatisering. Flusso ondersteunt de organisatie daarbij als maatwerk-partner. Jos zegt over de eerste fase: “We beginnen met de integratie van de vragenlijsten die de coaches afnemen. Deze komen uit een externe applicatie (Nebu) en worden, opgeschoond, geredigeerd en gecontroleerd, doorgesluisd naar de BI omgeving van 100WEEKS (Tableau). In de komende fasen bouwen we verder aan één centrale applicatie die het hele proces afhandelt.”

Jos vertelt over de volgende fasen: “We gaan werken aan donateurbeheer, begunstigdenbeheer, groepsbeheer, workflows, donaties (inclusief de afhandeling bij een Payment Service Provider en een boekhoudsysteem), een nieuwe backend voor de nieuwe website en een speciale app voor de lokale partners. Hiervoor maken we gebruik van recente technieken als SpringBootRabbitMQKeycloakIonic en Angular.”

Omdat Flusso vindt dat wanneer het goed gaat met Flusso het ook goed mag gaan met anderen, zijn wij ook donateur geworden van 100WEEKS. Zo steunen wij nu o.a. Agnes, Denyse en Pourcherie en de andere vrouwen uit één van de huidige groepen van twintig in Rwanda.

Meer weten ons of 100WEEKS?

Wil je ook doneren via 100WEEKS? Ga naar de website.

Wil je meer weten over deze oplossingen of dit project? Neem vrijblijvend contact met ons op.