Keycloak voor Identity and Access Management (IAM)

Identity and Access Management is de oplossing bij IT-integratie

Beheer en integreer centraal en eenvoudig alle gebruikers in verschillende systemen met Keycloak

Alles in één beheer

Integratie-oplossingen met bijvoorbeeld Open Source ServiceMix zorgen dat gebruikers vaker toegang moeten krijgen tot verschillende gespecialiseerde systemen.

Overal hetzelfde account

Je gebruikers moeten zich steeds vaker buiten hun werkplek identificeren binnen de systemen van je organisatie. Vanaf een desktop op hun werkplek, onderweg op hun mobiel of thuis.

Behoud huidige IT

Op zoek naar IT-oplossingen streven wij altijd naar behoud van je huidige IT-omgeving. Systemen die goed functioneren, houden we in tact en integreren we met nieuwe oplossingen.

Keycloak

Steeds meer systemen worden met elkaar verbonden. Die integratie-oplossingen vragen om geavanceerder gebruikersbeheer. Keycloak wordt bij Flusso het meest gebruikt voor die IAM-toepassingen. Deze open source-techniek heeft zich in een verscheidenheid van situaties bewezen. Out of the box biedt Keycloak al heel veel, maar maatwerk ontwikkeling en uitbreiding naar wens behoren zeker tot de mogelijkheden.

IAM-oplossingen met Keycloak zijn naadloos te integreren met bestaande directories zoals LDAP en AD. Een IAM met Keycloak zorgt dat ze overal toegang krijgen met één account – lokaal of in the cloud. Met IAM met Keycloak beheer je de toegang per gebruiker in één keer en overzichtelijk.

Veilig en betrouwbaar met Keycloak

De kwaliteit van Keycloak voor Identity and Access Management beoordelen wij allereerst op veiligheid en betrouwbaarheid. Met Keycloak maken we gebruik van open source componenten die gestandaardiseerd en geverifieerd zijn. Keycloak biedt veel standaard en veilige security-functionaliteit.

 

Alleen maar veilige acties

Keycloak geauthentificeerd iedere actie (in front- én backend) die een gebruiker maakt. Elke actie is namelijk gekoppeld aan de inlogpoging van de gebruiker, zodat iedere actie 24-7 beveiligd verloopt.

 

We gebruiken standaarden

IAM-oplossingen die wij maken draaien op hedendaagse standaarden. Onder andere: OpenID Connect, SAML en OAuth2.0. Dit zijn bekende en veelgebruikte protocollen die hun betrouwbaarheid en veiligheid hebben bewezen en die worden omarmt in veel software. Op die manier is IAM makkelijk te koppelen met bestaande systemen of API’s. Door gebruik van standaard geverifieerde IAM-systemen, kunnen wij snel nieuwe maatwerk-oplossingen realiseren of oplossingen met bestaande software integreren.

 

Keycloak met de voordelen van open source

Keycloak gebruiken is gratis en je krijgt niet te maken met vendor lock in of licenties. Je budget wordt dus alleen gebruikt voor ontwikkeling van de toepassing of implementatie van de techniek. Ook is er veel kennis en documentatie beschikbaar, omdat Keycloak open source is.

 

Kies de beste manier voor inloggen

Met integratie van Keycloak op je bestaande IT, heb je de keuze en vrijheid om je gebruikers precies te laten inloggen, zoals jij dat wilt. Single Sign On, Social Login en ook koppelingen met bestaande directories zoals LDAP en ActiveDirectory behoort tot de mogelijkheid. Een mix van alle opties is natuurlijk ook mogelijk.

 

Functionaliteit out of the box

Groepenbeheer, rollenbeheer, inlogschermen met wachtwoordtechnieken, login met social media of LDAP en Active Directory-connectiviteit is standaard functionaliteit die out of the box komt met Keycloak. Natuurlijk kan deze standaard functionaliteit geheel naar eigen wens door ons worden aangepast.

 

Meer weten?

Neem contact met mij op. Na een (telefonische) inventarisatie breng ik je in contact met een consultant die het best past bij je bedrijf.

Tom Oosterwijk Sales & Account manager