Business apps - Flusso

Business apps

Business logica van jouw bedrijf in een (mobiele) app op maat

Business apps kunnen bedrijfsdata en -logica ontsluiten op mobiele devices. Bij Flusso hebben we ervaring met het ontwikkelen van apps voor bedrijven uit diverse sectoren, waarbij business logica, gebruiksvriendelijke interfaces en ontsluiting van (vaak gevoelige) data altijd samenkomen in een professionele app voor jouw bedrijf.

 

Veiligheid voorop

Zodra bedrijfsdata mobiel beschikbaar is, brengt dat vaak veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Privacy, toegang, opslag en verwerking van persoonsgegevens (AVG).

Betrouwbaar en stabiel

Betrouwbaarheid en stabiliteit van de business app zijn belangrijk. De professionals in je bedrijf of (zakelijke) klanten verlangen een betrouwbare app.

Modern en gebruiksvriendelijk

Het succes van de business app staat of valt met de ervaring van de gebruiker. De gemiddelde screentime van app-gebruikers groeit met de dag en men stelt steeds hogere eisen.

Business logica in de hand

Ontsluiten en manipuleren van data in je systemen met een mobiele app geeft veel (nieuwe) mogelijkheden voor klanten en gebruikers. De business logica die belangrijk is voor jouw bedrijf kunnen we integreren in de business app of in bijvoorbeeld de (aparte) backend van die app. In beide gevallen kunnen we de connectie maken met je bestaande IT-omgeving of aparte apps ontwikkelen voor specifieke business logica die we vervolgens aansluiten op je huidige applicaties. Met andere woorden: we zetten jouw business logica voorop in het ontwikkelen van de business app op maat, waarbij de mogelijkheden vaak eindeloos zijn.

 

Integreren met apps

De basis van onze business apps hangt altijd af van de eigenschappen die de applicatie nodig heeft. Aan de hand daarvan bepalen wij welk framework (Angular, React of Vanilla JS) en welke schil (Ionic, NativeScript of PWA) er toegepast moet worden. Met deze basis hebben we een groot scala aan stabiele integratiemogelijkheden, vanuit iedere (bestaande) applicatie – ongeacht welke techniek. Daarnaast kunnen we met webcomponents of native functionaliteit van de devices een wereld aan integratie-mogelijkheden openen. Denk bijvoorbeeld aan mobiel betalen, Google Maps-integratie, Social Sign In, meertaligheid of in app aankopen. Mogelijkheden die we bieden naast de standaard functionaliteit-integratie zoals camera, GPS of NFC.

 

Hybride versus native

De keuze voor het ontwikkelen van een hybride of native-app is afhankelijk van de functionaliteit die je van devices wenst. Native apps moeten voor ieder besturingssysteem apart worden ontwikkelt. Bij hybride-apps ontwikkelen we één app voor alle besturingssystemen. Native-app-ontwikkeling is interessant voor business apps die bijvoorbeeld grafisch veel van je device vragen (bijv. games). Wij ontwikkelen business apps die meestal veel transactie-georiënteerde data gebruiken, maar waarbij grafische rekenkracht vaak minder belangrijk is. Klanten kunnen bij ons kiezen uit de hybride-frameworks NativeScript en Ionic voor het ontwikkelen van business apps. In onze keuzehulp Native versus Hybride-apps ontdek je de verschillen.

 

Betrouwbare backend

Transactie-georiënteerde data komt veel voor in de business apps die we ontwikkelen voor bedrijven. Daarnaast is de data in die apps vaak gevoelig, geheim of privé. Een betrouwbare, stabiele en veilige backend is eigenlijk altijd de basis van onze business apps. We kunnen daarmee een veilige en centrale dataopslag en -afhandeling van gevoelig verkeer in apps garanderen. Ook wanneer mobiele devices geen verbinding hebben met internet, worden gestolen of stuk gaan. De backend van onze business apps kunnen we ook veilig aansluiten op je huidige IT.

 

UI/UX in één oogopslag

Onze business apps zien er aantrekkelijk uit en hebben gebruiksvriendelijke interfaces. Twee belangrijke aandachtspunten bij het ontwikkelen van een app voor jouw bedrijf. Gebruikers moeten geen tijd verdoen met zoeken naar of begrijpen van de functionaliteit. Een business app moet in één oogopslag duidelijk, overzichtelijk en intuïtief zijn. Onze business apps zijn met NativeScript en Ionic out of the box al voorzien van een herkenbare en gebruiksvriendelijke UX (user experience) en UI (user interaction) op alle platforms, die – wanneer gewenst – visueel volledig aanpasbaar zijn. Met NativeScript kunnen we interfaces aanbieden die precies lijken en werken als de interfaces van het besturingssysteem, maar die toch als hybride-app worden ontwikkeld.

Benieuwd hoe Flusso applicaties maakt? Lees dan snel verder.

Uitgelichte expertises

Jouw groeikansen vinden & volop benutten!

Al sinds 2006 bouwen wij mee aan online startups, lanceren we digitale platforms en helpen we organisaties om innovaties te versnellen.