Het thema van de avond is ‘wild’. Op ons buitenterras ontstond een heuse pop-up poulier en overal lagen versgejaagde dieren. Onder begeleiding van experts konden de gasten leren om zelf het vlees te plukken, fileren en bereiden. Van de herten uit de Schotse Hooglanden en wilde eend uit de Veluwe bleef weinig over, behalve natuurlijk de mooi gesneden mootjes vlees op het warme vuur.
Vijftig man in één grote keuken moet in goede banen worden geleid. Dat vergt voorbereiding en ervaring. Gelukkig kregen we chef-kok Ruud Jansen weer zo ver om de culinaire organisatie van de avond op zich te nemen. Met succes, want alles werd ruim op tijd uitgeserveerd en smaakte (al zeggen we het zelf) verrukkelijk! Twee belangrijke punten die de gezellige en ongedwongen sfeer van de hele avond ontzettend ten goede kwamen.
“Toetje” is wat oneerbiedig voor het verrukkelijk gevulde bord van het nagerecht, waarbij peer de boventoon voerde. Niemand minder dan winnares van het tv-programma Masterchef Hilde van Maanen sloofde zich letterlijk en figuurlijk uit om de gasten (en dus koks) de culinaire hoogstandjes van het dessert aan te bieden. Zelden kreeg het nagerecht zo’n aandacht als tijdens deze editie van het Relatiediner. De kers op de taart… of zullen we zeggen: “de peer op de avond”
Een impressie van de avond vind je in de beeldgalerij onderaan de pagina. Loopt het water je in de mond bij het zien van die heerlijke gerechten? Dan moet je zeker verder lezen, want alle recepten van de avond zijn hier terug te vinden. Wil je alle recepten van de hele avond in één document? Klik hier: Recepten-Relatiediner-2017-alle-recepten.pdf
Wil je meer weten over ons Relatiediner of ons bedrijf? Laat een bericht achter of bel zelf, want ik vertel je graag meer.