11 jul. 2019

Samen klussen op de zorgboerderij

Je handen uit de mouwen steken voor een ander: dat kun je doen met de ontwikkeling van IT-oplossingen, maar natuurlijk ook met klussen op een kinder- / zorgboerderij. Eén keer per jaar proberen we tijdens onze Flusso Maand Meeting een organisatie te helpen met onze fysieke inspanning in plaats van achter een computer. Vandaag klussen we op Kinderboerderij Jeugddorp de Glind. Collega Maarten vertelt er alles over in deze blog.
door: Maarten
Maarten is Progress-consultant en SCRUM-master bij Flusso
Generic placeholder image

Rond lunchtijd verzamelden alle collega’s zich op het terrein van de Kinderboerderij Jeugddorp de Glind voor een gezamenlijke lunch, waarna al snel de handen uit de mouwen moesten. Maarten vertelt: “De kinderboerderij biedt door de week ook plaats aan kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben. Kinderen waarbij het goed is dat ze niet de hele dag binnen in de klas op school te moeten zitten.” 

 

Deze kinderen - die hier wekelijks komen voor dagbesteding - kregen de leiding over een groepje Flusso-collega’s en delegeerden op vakkundige wijze de klusjes die moesten worden gedaan. Maarten: “Zo konden wij als IT-ers met vooral veel zitvlees, dit als soort van warming-up gebruiken en kregen we meteen een rondleiding op de kinderboerderij. De konijnen werden gevoerd, paarden geborsteld, geitjes gekamd en wat licht bestratingswerk en klein snoeiwerk werd een goede opwarmer voor de middag.

 

Een korte pauze met koffie en fris volgde en toen werd het tijd voor het echte werk. Mouwen opstropen en bikkelen. Maarten klust mee in de Stratenmakers-groep: “Voor de koeienstal ligt een straatje met mooie klinkers. Die is alleen wel aan een opknap beurt toe. Het is een beetje verzakt en de spoorvorming levert voor de koeien nog net geen problemen op. Hoog tijd om die onder handen te nemen.” Bij aanvang was er nog even sprake van om een smalle strook opnieuw bestraten, maar omdat we met een grote groep waren konden we de hele bestrating vervangen. “En dat is als volleerd sloper aan mij wel besteedt”, zegt Maarten. “Vol goede moed beginnen we!”Eentje haalt de klinkers eruit en met het al snel gevormde ‘treintje’ gaan de stenen van hand tot hand en de laatste stapelt ze op. Een mooi gezicht die samenwerking, dat zweet op de voorhoofden en gezelligheid die we met elkaar hebben.” concludeert Maarten.

 

Na flink buffelen, zijn alle klinkers eruit. Zelfs het eerste straatzand is er ook al weer ingekuild. Op de rest van de boerderij zijn ook de meeste klussen geklaard. Alle stallen uitgemest en schoongeboend, het hele terrein is kaal gesnoeid van overtollige begroeiing van struiken en onkruid en alle dieren zijn gevoed en vertroeteld. 

 

Maarten: “Moe maar voldaan is het tijd voor een welverdiende borrel met aansluitende BBQ. Na de BBQ gaan we nog even vol aan de gang en ronden we de zaken die nog niet klaar waren af. Ook maken we alvast een begin maken met het uitvlakken van het straatje, zodat de klinkers ook weer in een mooi bedje komen te liggen.”


Tegen half 9 zit de ‘werkdag’ vol voldoening erop. Alle collega’s klussen een deel in werktijd, maar ook een deel in hun eigen tijd. Ze hebben zelf de keuze of ze hier aan deelnemen, maar de animo is - ondanks de beginnende vakantieperiode - groot. Naast kluswerkzaamheden kon de Kinderboerderij Jeugdorp de Glind ook een nieuwe website gebruiken. Ook die doneert Flusso in samenwerking met Yellow Lemon Tree. Aan het einde van de avond staan de gezichten van alle Flusso-medewerkers vol voldoening en het gezicht van de medewerkers van de kinderboerderij vol waardering. Het was voor iedereen een mooie dag. 

Meer weten over de klus-FMM?

Vertel me wat je wilt weten over deze Flusso Maand Meeting. Ik vertel je er graag meer over. 

bel met mij bel met +31 (0)33 - 4347680
door: Maarten
Maarten is Progress-consultant en SCRUM-master bij Flusso
Generic placeholder image
Vereist
Vereist
Vereist