16 mei 2019

Nieuws vanaf de Progress.NEXT ’19 in Orlando

De Progress.NEXT werd voor de tweede keer georganiseerd door Progress Software. Het evenement vond plaats van 6 tot 9 mei, ditmaal in Orlando Florida. “The Premier Event for Modern Application Development” noemt Progress het zelf. Kortweg zie en hoor je over alles dat Progress biedt qua producten en visie. Daarom was Flusso er dit jaar opnieuw bij en vertelt collega Bronco je over het laatste nieuws uit Orlando.
door: Bronco
Bronco is één van onze Progress-specialisten
Generic placeholder image

De general sessions lieten een divers scala aan producten en visies zien. Het vlaggenschip van deze sessie was Kinvey en dat kreeg dus de meeste aandacht. Dit platform gaat reeds bekende producten zoals DataRPM, NativeChat en Corticonherbergen. Ook worden hier nieuwe producten in opgenomen zoals Kinvey Studio, voor gecombineerd app- en web-development. Voor de toekomst van Kinvey werd onder andere het concept micro-apps getoond, waar de app een container wordt voor allerlei functionaliteit (de mini-apps). Hierdoor kunnen organisaties makkelijker om nieuwe functionaliteit lanceren en hoeven niet iedere keer allerlei generieke zaken – zoals login en autorisatie – opnieuw per app te worden aangemaakt. Ook werd Reality Studio getoond. Dit is een toekomstig product waarmee op basis van een 3D-model en augmented reality interactieve instructies kunnen worden gemaakt voor het gebruik of reparatie van apparatuur.
 

 

Met de zojuist uitgekomen OpenEdge 12-release waren er in Orlando uiteraard genoeg breakout-sessies om te vullen, waarbij de nadruk lag op de mogelijkheden die de Progress Application Server for OpenEdge allemaal biedt. Daarnaast komt er ook aandacht voor zaken die normaliter volledig aan de klant worden overgelaten, zoals DevOps. Met de werktitel “Project Hub” staat er een volledige CI/CD-straat in de steigers om op een gestructureerde manier van software tot (geïnstalleerd) product te komen.

Wat betreft de roadmap van OpenEdge ligt de nadruk op het afmaken van features zoals Server Side Joins en 24/7 operations voor de database. Voor de volgende versies staat ook de performance van de ABL op de roadmap. De twee grote nieuwe dingen die aan de horizon gloren zijn de support voor “Even driven”, waarbij het mogelijk is om via Apache Kafka aanpalende systemen te voorzien van een stream aan events op basis van wijzigingen in de database (records). Het laatste vermeldenswaardige is dat er wordt nagedacht over het horizontaal schaalbaar maken van de OpenEdge database, zodat er bij toenemende load niet direct een grotere server hoeft te worden gekocht, maar er servers bij geplaatst kunnen worden.

In het kort, was Progress.NEXT 2019 een uitstekende conferentie waarbij de energie om vernieuwend en relevant te blijven er vanaf spatte. Heel veel nieuwe zaken werden getoond en dat 20% van de omzet van Progress aan R&D wordt besteedt is inmiddels duidelijk zichtbaar in hun assortiment.

Meer weten over de laatste ontwikkelingen van Progress software? Neem hier gerust vrijblijvend contact op of bekijk onze progress-oplossingen:

Progress Expertise

Progress Modernisatie

Progress Onderhoud & Beheer

 

Meer over Progress NEXT '19?

Vertel me wat je wilt weten over de het evenement waar ik bij was of stel me andere vragen over Progress.

bel met mij bel met me op: +31 (0)33 - 4347680
Bronco
Bronco is één van onze Progress-specialisten
Generic placeholder image
Vereist
Vereist
Vereist