11 mrt. 2020

IT Kenniscafé: Java-omgevingen moderniseren en optimaliseren

Dit evenement zal i.v.m. de corona-maatregelen niet meer plaatsvinden op donderdag 23 april 2020. Lees de toelichting

Flusso organiseert een gratis kennisevenement over migratie, modernisatie en optimalisatie van Java-omgevingen. Tijdens het IT Kenniscafé bespreken we verschillende scenario’s aan de hand van recente praktijkvoorbeelden en zullen we vooral samen kennis delen over de ervaringen en mogelijkheden met Java-modernisatie en optimalisatie.
door: Jos van Reusel
Business-analist bij Flusso en organisator van dit IT Kenniscafé
Generic placeholder image

Vind je antwoorden over java-migratie, -modernisatie en optimalisatie

Aan de hand van de ervaringen van anderen krijg je na dit IT Kenniscafé antwoorden op vragen als: 

 • Waar moet ik aan denken bij modernisatie- en optimalisatie van mijn Java-omgeving?
 • Ben ik klaar voor modernisatie- en optimalisatie van mijn Java-omgeving?
 • Hoe moet ik modernisatie- en optimalisatie van mijn Java-omgeving aanpakken?

 

"De keuzes en aanpak die komen kijken bij modernisatie-trajecten lopen enorm uiteen. Daaruit ontstaat bijvoorbeeld ook vaak de vraag naar optimalisatie van de ontwikkelstraat. Daarom willen we met kennis uit de praktijk andere organisaties helpen in hun oriëntatie."

Frank Staijen, architect bij Flusso

 

 

Is dit IT Kenniscafé iets voor jou?

Heb jij de leiding over IT in je organisatie en sta je voor modernisatie of optimalisatie keuzes? Of ben je ontwikkelaar met affiniteit voor architectuur? Kom je oriënteren tijdens dit IT Kenniscafé. Het evenement is niet technisch van aard en bijvoorbeeld bedoeld voor een organisatie in de volgende situaties.

 
Mijn Java-omgeving wil of moet ik:

 • moderniseren of migreren i.v.m. end of life van applicatieservers of frameworks
 • moderniseren of migreren i.v.m. end of life van frontend-technieken. 
 • naar een cloud-omgeving verplaatsen.
 • verder optimaliseren zodat ik sneller, vaker en minder foutgevoelig kan opleveren, waardoor ik het tempo van de business beter bijhoud.
 • anders inrichten of opzetten in verband met een monolithische opzet.

 

Programma

Het IT Kenniscafé zal worden ingeleid met een oriëntatie van de mogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden met gastsprekers. De volgende drie thema’s worden zeker aangestipt:

 • modernisatie van het IT-landschap
 • migratie naar de cloud
 • ontwikkelstraat optimalisatie

Na de inleiding en een vrijblijvende deelname aan het eten komt het belangrijkste deel van de avond: ruimte voor vragen, ervaringen en discussies. 

Agenda

 • 15:00: Ontvangst
 • 15:30: Praktijkervaringen van gastsprekers
 • 17:30: Eten
 • 18:30: Vragen en ervaringen deelnemers
 • 20:00: Afsluitende borrel
 • 21:00: Einde

Praktische info

Deelname aan dit evenement is gratis en vindt plaats op donderdag 23 april 2020 vanaf 15.00 uur in onze verbouwde boerderij aan de rand van Leusden. Deelnemen aan het eten en de afsluitende borrel is inbegrepen en optioneel. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. 

Kom naar het IT Kenniscafé

Kom samen met ons kennis delen over modernisatie en optimalisatie van Java-omgevingen, leer van anderen, ontdek de mogelijkheden en meld je nu aan!

bel met mij bel met +31 (0)33 - 4347680
door: Jos van Reusel
Business-analist bij Flusso en organisator van dit IT Kenniscafé
Generic placeholder image

Mededeling: dit evenement is uitgesteld i.v.m. de corona-maatregelen

We kunnen nu niet overzien hoe lang deze maatregelen van kracht zullen blijven en welke gevolgen die voor de betrokken organisaties, deelnemers en sprekers van dit evenement zullen hebben. 

Daarom is het evenement op donderdag 23 april 2020 geannuleerd. Natuurlijk hopen we in de toekomst alsnog samen kennis te delen over modernisatie en optimalisatie van Java-omgevingen in een IT Kenniscafé. Indien mogelijk bijvoorbeeld in het najaar van 2020. De haalbaarheid zal uiteraard afhankelijk zijn van allereerst de gezondheid en veiligheid in Nederland en daarnaast van de animo en ontwikkelingen in de markt. 

Wil je vrijblijvend op de hoogte worden gehouden met betrekking tot dit evenement en onderwerp, vul dan je naam en mailadres in. We zullen je als eerste op de hoogte brengen wanneer het evenement haalbaar is. Als je vragen hebt over migratie, modernisatie en optimalisatie van Java-omgevingen, kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Blijf op de hoogte van dit IT Kenniscafé

Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van je gegevens. We zullen je gegevens alleen gebruiken m.b.t. dit evenement en onderwerp. 

Vereist