14 apr. 2016

Handen uit de mouwen op Zorgboerderij Blommendal

De voldoening van een ander helpen is onbetaalbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor IT’ers. Daarom trokken bijna alle Flusso-medewerkers op donderdag 14 april tijdens de FMM (Flusso Maand Meeting) naar Zorgboerderij Blommendal. Daar zijn allerlei fysieke klussen geklaard, door mensen die normaal veel denkwerk verrichten achter een beeldscherm. Even geen if { .. } en else { .. }, maar prikkeldraad, hamers en kwasten. Handen uit de mouwen!
door: Bas
Bas is marketeer bij Flusso
Generic placeholder image

Waarom deze FMM?

Het gaat goed met ons en daarom doen we ook graag iets voor anderen“, aldus oud-directeur Bert Tukkers. In samenwerking met Zorgboerderij Blommendal konden we daar mooi invulling aan geven. “Daar konden we onze ITkracht even anders inzetten dan normaal“, zegt Bert. Op hun prachtige boerderij in Stoutenburg werken gepassioneerde vrijwilligers met man en macht om hun deelnemers zo goed mogelijk te ontvangen. Bert: “Daardoor is er vaak niet genoeg tijd en geld om professionele vakmensen voor groot onderhoud in te schakelen. Klussen die we met hulp van onze medewerkers wel kunnen klaren.

 

Het verschil dat een middag samen klussen maakt

De medewerkers van Flusso zijn vanaf 13.00 uur vrij geroosterd om zich te verzamelen op Blommendal. Na een solide lunch kreeg iedereen taken toebedeeld. Denk onder andere aan: plaatsen van omheining, drainage aanleggen en allerhande schuur- en schilderwerk.

Flussonaar Frank plaatste met zijn groep zomereiken langs de oprijlaan: “Leuk om samen fysiek buiten aan het werk te zijn en te bedenken dat het resultaat er over 100 jaar groot en statig bij zal staan. Het is mooi om te zien hoe de medewerkers, de vrijwilligers en deelnemers van Blommendal samen bezig zijn en ondertussen de boerderij nog mooier, gezelliger en completer maken, zeker in deze tijd van een terugtrekkende en bezuinigende overheid“.

Nadat alle klussen waren geklaard werd er samen gegeten tijdens de georganiseerde barbecue.

 

Bij ons moet niets , maar mag bijna alles

De Zorgboerderij is een thuisbasis voor hulpbehoevenden. Of het nou gaat om patiënten met een beperking, autistische stoornis of mensen die rust en ruimte zoeken vanwege een burn-out. Allemaal komen ze samen om deel te nemen aan het werkzaamheden op de boerderij. Iedereen kan zichzelf zijn en in eigen tempo meedoen. “Bij ons moet niets , maar mag bijna alles“, aldus eigenaren Kees en Bea. “Als je iets niet kan, maar wel wilt leren, zullen wij je daarbij helpen. Heb je even rust nodig, dan zijn er altijd nog de dieren, waarbij je kan uitrusten.” Daarnaast verzorgt Blommendal verschillende activiteiten en biedt het vergaderruimtes aan. Klik hier voor meer info. Benieuwd naar de resultaten van de FMM? Bekijk de foto’s en breng een bezoek aan Blommendal.