18 apr. 2019

Geslaagde Kinvey-workshop voor developers

Gisteren organiseerden we in samenwerking met Flusso de workshop Dive Deeper Into Kinvey. Zo konden developers kennis maken met het nieuwe platform van Progress, waarmee snel applicaties kunnen worden gebouwd. In combinatie met NativeScript – een open-source Framework voor het ontwikkelen van apps voor iOS en Android platforms.
door: Maarten
Maarten een specialist met brede expertise, waaronder Kinvey.
Generic placeholder image

Bij de workshop waren naast een aantal Flusso collega’s ook een aantal developers van klanten te gast. De meesten hadden nog geen tot weinig ervaring met het ontwikkelen van apps voor mobiele platformen. Ook NativeScript was voor velen een grote onbekende.

Om meer gevoel met NativeScript te krijgen, begon de workshop met een lekkere warming-up door zelf een simpel app-je te maken. Door op een eigen smart-phone NativeScript playground te installeren, werd het mogelijk om deze app gelijk op je telefoon te zien werken. Door eenvoudig een NativeScript Selfie component toe te voegen aan de app, kon ook gelijk een selfie-functionaliteit worden gemaakt.

Daarna volgde de kennismaking met Kinvey Console. Hierin werden de eerste stapjes gezet voor het maken van backend voor een app. We maakten een simpele Item tabel aan met als veld ItemName. Vervolgens vulden we deze tabel met een paar rijen.

Toen was het de beurt aan de Kinvey Studio, de plaats voor het snel kunnen ontwikkelen van Kinvey-apps. In de Studio kon we zowel een web view grid als een mobiele list view over alle items worden gemaakt. Dit werkt snel en eenvoudig. Intuïtief en simpel werden in een handomdraai twee verschillende schermen voor zowel browser als native app in elkaar geklikt.

 

 

Kinvey heeft ook een aantal mogelijkheden om gegevens uit bestaande data-source te lezen. In de Kinvey Console werd via de RapidData variant een DataDirect-connectie aangemaakt naar een back-end ergens in de cloud. Door vervolgens de eerder gemaakte Item-dataconnectie te verwijzen naar deze nieuwe RapidData-connectie, waren in zowel de browser als de native-app gelijk de nieuwe gegevens zichtbaar. Een mooi staaltje van low-code programmeren.

De workshop werd afgesloten met het maken van een eenvoudige chatbot, die werkend direct mooi was om te zien. Voor meer informatie over de chatbot, is hier een mooie handleiding is te vinden:

https://www.progress.com/kinvey/chat/chatbot-tutorial-intro

De Dive Deeper Into Kinvey-sessie werd afgesloten door gezamenlijk diner. We kijken terug op een geslaagde avond met veel kennisdeling én plezier.

Meer weten over Kinvey?

Oplossingen met Kinvey kunnen we realiseren bij Flusso. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of heb je andere vragen over Kinvey? Neem vrijblijvend contact met me op of bekijk onze andere (Progress) oplossingen

bel met mij bel met me op: +31 (0)33 - 4347680
Maarten
Maarten een specialist met brede expertise, waaronder Kinvey.
Generic placeholder image
Vereist
Vereist
Vereist