01 mei 2017

Dagelijks een uur tijdswinst met eenvoudige SVG-oplossing

Oplossingen liggen soms relatief eenvoudig binnen handbereik. Richard, één van onze consultants, werkt voor een grote opticien-keten. Bij de zogenaamde ‘diameter-berekening’ van brillenglazen, ontstaan regelmatig problemen met verkeerde bestellingen en langere wachttijd tot gevolg. Richard hielp ze met een eenvoudige SVG-oplossing.
Richard
Richard is een veelzijdige consultant met jarenlange ervaring in o.a. Progress.

De diameter-berekening is een essentieel onderdeel bij de aankoop van een bril. De bolling van de lenzen moet op de juiste plek in het montuur worden geplaatst, zodat de glazen de juiste positie tot de ogen hebben voor de drager. De diameter-berekening vindt plaats op het hoofdkantoor. De bestaande diameter-berekening veroorzaakte teveel ten onrechte afgekeurde bestellingen, maar ook ten onrechte goedgekeurde bestellingen. Het gevolg: een minder goede services naar de klanten en een tijdsverlies door onduidelijkheid tussen het hoofdkantoor en de filialen.

Tijdens een brainstormsessie rondom deze problemen, kwamen we al snel op het idee om de diameter-berekening te visualiseren. Ook hebben we een interactieve oplossing voorgesteld, maar die hebben we nog niet gerealiseerd. Gelukkig zijn we met de visualisatie in staat om de fouten in de diameter-berekening snel op te lossen. Met deze oplossing heeft het hoofdkantoor een beter communicatiemiddel naar de winkel én het krijgt meer grip op het eigen assortiment.

 

 

We kozen voor een oplossing met SVG (Scalable Vector Graphics). SVG wordt ondersteund in alle moderne browsers en tekent een plaatje aan de hand van HTML-code. De mogelijkheden van SVG zijn vrij uitgebreid en de learning curve stijl. We zijn gaan zoeken naar beschikbare javascript-libraries om ons werk te vereenvoudigen. D3 javascript library is de meest gebruikte en goed gedocumenteerde winnaar.

Met het resultaat is het hoofdkantoor in staat visueel te maken waarom een bepaald glas wel of juist niet in een montuur past. Tevens zijn hiermee alle tekortkomingen in het assortimentsbeheer meteen hersteld. Het vertrouwen in de diameter-berekening is zelfs zo groot dat nu automatisch een mailtje naar het filiaal wordt verstuurd met daarin een link naar de gegenereerde SVG, zodat iedereen dezelfde berekening ziet en er geen onduidelijkheid ontstaat.

Door deze simpele IT-oplossing bespaart het hoofdkantoor dagelijks een uur tijd met het afhandelen van (vaak ten onrechte) afgekeurde bestellingen.

Meer weten over deze oplossing?

Vertel me wat je wilt weten over deze oplossing en neem vrijblijvend contact op. 

bel met mij bel met +31 (0)33 - 4347680
Richard
Richard is een veelzijdige consultant met jarenlange ervaring in o.a. Progress.
Vereist
Vereist
Vereist