07 mei 2019

Alpe d’HuZes-app 2019 beschikbaar

Jaarlijks helpt een groep fanatieke collega’s belangeloos en in eigen tijd met de ontwikkeling van de Alpe d’HuZes-app. Ook dit jaar. Afgelopen weekend kwam de app beschikbaar voor gebruikers tijdens de Kick-off van Alpe d’HuZes 2019 op Papendal. Hoewel de piek in gebruik en downloads natuurlijk pas rond het evenement op 6 juni zal zijn, kunnen we nu al rekenen op positieve reacties en een flink aantal downloads. In deze blog lees je alles over de Alpe d’HuZes-app 2019.
door: Bert Tukkers
Bert was zelf fanatieke vrijwilliger tijdens Alpe d'HuZes en kan adviseren over app-oplossingen van Flusso
Generic placeholder image

De app is voor de organisatie een belangrijke medium voor verspreiding van nieuwsberichten, persberichten en bijzondere verhalen. Daarnaast wordt de app verre weg het meest gebruikt om deelnemers, hun tijden en beklimmingen realtime te volgen tijdens het evenement. De app toont live de doorkomsttijden op start, finish en 4 meetpunten op de berg. Ook foto’s van het evenement vind je in de app. Vele fotografen leggen die mooie momenten vast en dat levert een schat aan prachtige foto’s op, die allemaal kunnen worden bekeken met de app.

De grootste verandering in de app van dit jaar is eigenlijk niet zichtbaar. De collega’s van Flusso hebben zich vooral gericht op de achterkant van de app (backend). Zowel aan de Alpe d’HuZes kant als aan de app kant zijn die backends vernieuwd. Zo maakt de organisatie tegenwoordig gebruik van het nieuwe platform “Funraising” uit Australië. Onze eigen backend (van de app) was ook aan vervanging toe. Collega Martin heeft deze uitdaging een half jaar geleden opgepakt en de basis gelegd voor een nieuwe Spring-boot applicatie. Zonder backend geen app, het is de ruggengraat van alle functionaliteit in de app. Naast een verbetering voor de app is dit ook een leerzame toepassing van de techniek bij Flusso, die we op grote schaal op de proef stellen tijdens het evenement.

 

 

Release van de app gaf wat hoofdbrekens, want de Android-versie werd een aantal keren door Google afgekeurd en verwijderd uit de stores. Uiteindelijk bleek dat veroorzaakt door het gebruik van een (nota bene Google) Firebase library, waardoor de app ongemerkt en onbewust gebruikers gegevens verzameld. Vanwege de nieuwe wetgeving mag dit niet zonder de verplichte privacy policy. Uiteindelijk was het een kwestie van deze onbewust gebruikte feature uitzetten, maar een kenmerkend voorbeeld van het vele gepuzzel waar je soms tegenaan loopt.

Ook bij tijdmeting liepen onze developers tegen problemen aan. MySports – het bedrijf dat al jaren de faciliteiten voor doorkomsttijden levert, bleek met krap twee maanden tot de release te stoppen. Het bedrijf MyLaps neemt het roer over, en samen met hen proberen onze collega’s de tijdmeting op orde te krijgen voor 5 en 6 juni.

Eén van de redenen dat onze collega’s veel tijd aan de app besteden is de combinatie van technische uitdagingen verhelpen ter bevordering van een goed doel. De harde deadline zorgt voor gezonde druk, terwijl tegelijkertijd Flusso bouwt aan kennis die in andere projecten erg nuttig is. Onze collega’s roemen en waarderen daarnaast het contact met de mensen van Alpe d’HuZes, die zich ook als vrijwilliger allemaal belangeloos inzetten voor het goede doel. Ze vinden het ieder jaar opnieuw een dankbaar en waardevol project om hun tanden in te zetten.

De Alpe d’HuZes-app 2019 downloaden kan hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

Meer weten over apps?

Bij Flusso ontwikkelen we business-apps. Hoewel de Alpe d'HuZes-app volledig gedoneerd wordt aan het goede doel, is het een perfect voorbeeld van professionele business-apps die we ontwikkelen. Natuurlijk vertellen we graag meer over deze of andere mogelijkheden met apps. Bekijk onze business app-oplossingen of laat me vrijblijvend weten hoe we jou kunnen helpen met business apps. 

Bert Tukkers
Bert was zelf fanatieke vrijwilliger tijdens Alpe d'HuZes en kan adviseren over app-oplossingen van Flusso
Generic placeholder image
bel met mij bel met me op: +31 (0)33 - 4347680
Vereist
Vereist
Vereist