Realtime app voor een tweedaags evenement

Jaarlijks doneert Flusso de app voor het Alpe d'HuZes evenement. Collega's zetten zich (deels) vrijwillig in voor de ontwikkeling en het onderhoud van de gratis app, die inmiddels een belangrijke functie heeft voor de organisatie.
Flusso logo def v2 diap RGB.png

Branche en sector

Evenementen, Non-profit, Sport

De Alpe d’HuZes-app is voor de organisatie het belangrijkste communicatiemiddel naar deelnemers en volgers gedurende het jaarlijkse evenement. De app kan een grote data belasting aan tijdens de piekmomenten van het evenement, waarbij duizenden deelnemers en volgers intensief gebruik maken van de app. De inrichting en architectuur van een professionele backend voorziet in het grote aantal requests van de app tijdens die twee dagen.

 

 

Verder communiceert de app realtime met externe partijen, zoals bijvoorbeeld het bedrijf dat de tijdmeting verzorgt. De app functioneert hybride op twee verschillende platformen (iOS en Android) met o.a. Ionic, Angular en Capacitor en daarmee op een grote diversiteit van type telefoons. De realtime push notificaties zijn betrouwbaar, want die hebben ook een belangrijke veiligheidsfunctie tijdens het evenement in geval van bijvoorbeeld calamiteiten. Verder vinden gebruikers door middel van slimme integratie met externe systemen in de app extra informatie van andere partijen zoals fotografen, radio en televisie. 

 

Veel gebruikte technologie voor de app 

App: Ionic v5, Angular 8, Typescript, Capacitor, Android/iOS

Backend: Spring Boot, MySQL, Keycloak, RabbitMQ, Sentry en vele 3rd party libraries (net als in de meeste projecten).
 

 

Bekijk onze oplossingen

 

Meer weten over apps?

Vertel me wat je wilt weten over de Alpe d'HuZes-app of onze oplossingen. We beantwoorden graag en vrijblijvend je vragen of we denken natuurlijk graag mee hoe we jou kunnen helpen met een IT-oplossing. 

bel met mij bel met +31 (0)33 - 4347680
door: Siemen Klaver
Siemen kent alle oplossingen van Flusso en adviseert bij de juiste keuzes rondom business apps
Generic placeholder image
Vereist
Vereist
Vereist