Alpe-d-huzes-app

Alpe d’HuZes-app

Realtime app voor een tweedaags
evenement.

Pieken, op het juiste moment

De Alpe d’HuZes-app is voor de organisatie het belangrijkste communicatiemiddel naar deelnemers en volgers gedurende het jaarlijkse evenement. De app kan een grote data belasting aan tijdens de piekmomenten van het evenement, waarbij duizenden deelnemers en volgers intensief gebruik maken van de app. De inrichting en architectuur van een professionele backend voorziet in het grote aantal requests van de app tijdens die twee dagen.

Verder communiceert de app realtime met externe partijen, zoals bijvoorbeeld het bedrijf dat de tijdmeting verzorgt. De app functioneert hybride op twee verschillende platformen (iOS en Android) met o.a. Ionic, Angular en Capacitor en daarmee op een grote diversiteit van type telefoons. De realtime push notificaties zijn betrouwbaar, want die hebben ook een belangrijke veiligheidsfunctie tijdens het evenement in geval van bijvoorbeeld calamiteiten. Verder vinden gebruikers door middel van slimme integratie met externe systemen in de app extra informatie van andere partijen zoals fotografen, radio en televisie.

Veelgebruikte technologie

App: Ionic v6, Angular 13TypescriptCapacitor, Android en iOS

Backend: Kubernetes, KeycloakSpring Boot, MySQL, ActiveMQ, Sentry en vele 3rd party libraries (net als in de meeste projecten).

Realtime app voor een tweedaags evenement

Jaarlijks doneert Flusso de app voor het Alpe d’HuZes evenement. Collega’s zetten zich (deels) vrijwillig in voor de ontwikkeling en het onderhoud van de gratis app, die inmiddels een belangrijke functie heeft voor de organisatie.

Meer weten?

Neem contact met mij op. Na een (telefonische) inventarisatie breng ik je in contact met een consultant die het best past bij je bedrijf.

Tom Oosterwijk Sales & Account manager