Keycloak voor Identity and Access Management (IAM)

Identity and Access Management is de oplossing bij IT-integratie

Flusso logo def v2 diap RGB.png

Beheer en integreer centraal en eenvoudig alle gebruikers in verschillende systemen met Keycloak

Alles in één beheer

Integratie-oplossingen met bijvoorbeeld Open Source ServiceMix zorgen dat gebruikers vaker toegang moeten krijgen tot verschillende gespecialiseerde systemen. Met IAM met Keycloak beheer je de toegang per gebruiker in één keer en overzichtelijk.

Overal hetzelfde account

Je gebruikers moeten zich steeds vaker buiten hun werkplek identificeren binnen de systemen van je organisatie. Vanaf een desktop op hun werkplek, onderweg op hun mobiel of thuis vanaf de bank. Een IAM met Keycloak zorgt dat ze overal toegang krijgen met één account – lokaal of in the cloud.

Behoud huidige IT

Op zoek naar IT-oplossingen streven wij altijd naar behoud van je huidige IT-omgeving. Systemen die goed functioneren, houden we in tact en integreren we met nieuwe oplossingen. IAM-oplossingen met Keycloak zijn naadloos te integreren met bestaande directories zoals LDAP en AD.

Steeds meer systemen worden met elkaar verbonden. Die integratie-oplossingen vragen om geavanceerder gebruikersbeheer. Keycloak wordt bij Flusso het meest gebruikt voor die IAM-toepassingen. Deze open source-techniek heeft zich in een verscheidenheid van situaties bewezen. Out of the box biedt Keycloak al heel veel, maar maatwerk ontwikkeling en uitbreiding naar wens behoren zeker tot de mogelijkheden.

Veilig en betrouwbaar met Keycloak

De kwaliteit van Keycloak voor Identity and Access Management beoordelen wij allereerst op veiligheid en betrouwbaarheid. Met Keycloak maken we gebruik van open source componenten die gestandaardiseerd en geverifieerd zijn. Keycloak biedt veel standaard en veilige security-functionaliteit.

Alleen maar veilige acties

Keycloak geauthentificeerd iedere actie (in front- én backend) die een gebruiker maakt. Elke actie is namelijk gekoppeld aan de inlogpoging van de gebruiker, zodat iedere actie 24-7 beveiligd verloopt.

We gebruiken standaarden

IAM-oplossingen die wij maken draaien op hedendaagse standaarden. Onder andere: OpenID Connect, SAML en OAuth2.0. Dit zijn bekende en veelgebruikte protocollen die hun betrouwbaarheid en veiligheid hebben bewezen en die worden omarmt in veel software. Op die manier is IAM makkelijk te koppelen met bestaande systemen of API’s. Door gebruik van standaard geverifieerde IAM-systemen, kunnen wij snel nieuwe maatwerk-oplossingen realiseren of oplossingen met bestaande software integreren.

Keycloak met de voordelen van open source

Keycloak gebruiken is gratis en je krijgt niet te maken met vendor lock in of licenties. Je  budget wordt dus alleen gebruikt voor ontwikkeling van de toepassing of implementatie van de techniek. Ook is er veel kennis en documentatie beschikbaar, omdat Keycloak open source is.

Kies de beste manier voor inloggen

Met integratie van Keycloak op je bestaande IT, heb je de keuze en vrijheid om je gebruikers precies te laten inloggen, zoals jij dat wilt. Single Sign On, Social Login en ook koppelingen met bestaande directories zoals LDAP en ActiveDirectory behoort tot de mogelijkheid. Een mix van alle opties is natuurlijk ook mogelijk.

Functionaliteit out of the box

Groepenbeheer, rollenbeheer, inlogschermen met wachtwoordtechnieken, login met social media of LDAP en Active Directory-connectiviteit is standaard functionaliteit die out of the box komt met Keycloak. Natuurlijk kan deze standaard functionaliteit geheel naar eigen wens door ons worden aangepast.

Meer weten over IAM met Keycloak?

Vertel me waarvoor je Identity and Access Management wilt gebruiken en hoe je IT-landschap er nu uit ziet.

bel met mij bel met +31 (0)33 - 4347680
mail nu met mij
Tom Oosterwijk
Eén van Tom's specialisaties is IAM
Generic placeholder image
Vereist
Vereist