Slide background

Flusso geeft ITkracht!

ITkracht betekent dat we werken vanuit de visie van de klant. In een eerlijke open relatie werken we samen aan oplossingen. Ongeacht de vorm van samenwerking die het beste bij je past (project, consultancy, beheer of detachering) heb je te maken met mensen vol energie, kennis, lef en inzet.

Ons doel is te zorgen dat IT-oplossingen voor je werken en blijven werken. Zo geeft Flusso ITkracht. Flusso realiseert BI-oplossingen met QlikView. QlikView is BI-software maar dan nèt even anders… Juist dat onderscheid van de traditionele BI-wereld maakt dat wij geloven in veel situaties meerwaarde te kunnen leveren met QlikView.

We zorgen voor een BI-oplossing die de kracht bij de gebruiker legt en je daadwerkelijk inzicht geeft in je data.

Razendsnel analyseren

QlikView werkt op basis van ‘in memory’-technologie wat ervoor zorgt dat al uw data direct beschikbaar is.  Geen wachttijd voor queries, maar direct antwoorden op je vragen. Doordat de data gecomprimeerd opgeslagen is, is ook een zeer grote hoeveelheid data geen probleem. Bovendien maakt deze technolgie het mogelijk te werken volgens zogenaamde ‘associative seach’.

QlikView - Associative Search

Interactief en intuïtief analyseren

QlikView werkt met een technologie die ze ‘associative search’ noemen. Traditionele BI-datamodellen werken op basis van joins wat zorgt voor een voorgedefinieerde manier om data te presenteren. QlikView heeft alle data ‘in memory’ geladen en kan daardoor de relaties in je data bewaren. Dit maakt het mogelijk je analyses op ieder punt in jew data te starten en te switchen van dimensie zonder queries aan te roepen. Het werken met QlikView sluit daardoor aan bij de manier waarop mensen denken en is dus erg intuïtief. Aangezien QlikView een patent heeft op deze technologie zal je dit in geen enkele andere BI-software aantreffen.

https://www.youtube.com/watch?v=dJXLXTQ1Wyk

QlikView is interactief. Dit betekent dat je in het dashboard selecties kunt maken maar ook op cijfers, kengetallen of grafieken kunt klikken om in te zoomen. Deze functionaliteit zorgt dat je vanuit verschillende invalshoeken je gegevens kunt bekijken. Om interactief te werken moet het ook razendsnel werken. QlikView reageert direct op de acties die je uitvoert omdat het ‘in memory’ werkt.

Eenvoudig ontsluiten van meerdere databronnen

Business Intelligence begint met inzicht in je eigen data, maar ook gegevens van buiten je standaardsystemen of zelfs buiten je organisatie kunnen waardevol zijn. De voorwaarde voor QlikView om een bepaalde gegevensbron te gebruiken is alleen dat deze bron beschikbaar is. Dus ERP software, Excel, Google Analytics of andere bronnen… het is mogelijk. Wanneer een databron eenmaal ontsloten is, zijn vrijwel alle analyses mogelijk en is een gebruiker in staat deze zelf te ontwikkelen met een minimale training. Dit zorgt ervoor dat je niet met iedere nieuwe vraag terug hoeft naar uw IT-afdeling. Wel zo gemakkelijk want nieuwe inzichten leveren per definitie nieuwe vragen op.

Business Intelligence voor iedereen en overal

Om QlikView te kunnen gebruiken moet je drie kleuren onthouden:

  • Groen – De selectie die je gemaakt hebt
  • Wit – Wat aan je selectie gerelateerd is
  • Grijs – Wat niet aan je selectie gerelateerd is

Daarnaast is QlikView volledig op maat te implementeren. Je kunt klein beginnen of kiezen voor een volledige server met portal, waar gebruikers hun QlikView-applicaties kunnen openen en onderling samenwerken. Daarnaast is QlikView beschikbaar op tablets/mobiel (Android en IOS) en tegelijkertijd wordt de veiligheid van uw gegevens geregeld. U kunt ook kiezen voor het toepassen van Qlik Sense, wat het maken van eigen analyses door gebruikers nog gemakkelijker maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=4-WrbvCBmbk

Wij kunnen wel vertellen hoe goed wij zijn, maar laten liever onze opdrachtgevers aan het woord.

Ondersteuning van zelfstandige boekwinkels om samen meer te bereiken dan voor een individuele ondernemer mogelijk. Het QlikView-beheer wordt uitgevoerd door Flusso. Ze denken mee over de impact van veranderingen in onze organisatie en de markt op de BI omgeving. Hierdoor hebben wij continue een informatievoorziening die goed aansluit op de behoefte en kunnen we ook  veranderende processen blijven monitoren en sturen.

- Jan van Schoot, Libris Blz. -


Contact

Wilt u een vrijblijvend advies over Qlikview? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.