OpenEdge 10.2 opensource .NET controls

Sinds de introductie van OpenEdge GUI in versie 10 zijn er een aantal interessante mogelijkheden bij gekomen. Zo is het met .NET controls mogelijk om een grafische interface te bouwen. Wat naar mijn mening interessanter is, is de mogelijkheid voor ABL programmeurs om .NET controls te gebruiken voor andere doeleinden. Met de komst van versie 10.2A is het toegestaan non user interface (UI) .NET controls te gebruiken. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en in dit stukje zal ik twee voorbeelden van door ons gebruikte opensource .NET tooling geven.

 

Implementatie POP3

OpenPop.NET is een .NET library geschreven in C# met een volledige implementatie van een POP3 client. Bij één van onze klanten gebruiken wij OpenPop.NET voor het uitlezen van email uit een mailbox. Dit biedt de klant de mogelijkheid om zijn applicatie uit te breiden met email logging en email archivering.

 

Decoderen en genereren barcodes

Zxing.NET is een library die support geeft voor het decoderen en genereren van barcodes (zoals QR-Code, PDF 417, EAN, UPC) binnen afbeeldingen. Wij hebben Zxing geïmplementeerd bij één van onze klanten om documenten te voorzien van meta data ten behoeve van het externe documenten archiveringssysteem. Behalve het genereren van een QR-code is gebruik gemaakt van de functionaliteit om QR-code te detecteren, isoleren en uitlezen. Dit kan in documenten (.doc, .docx en .pdf), maar ook in plaatjes (.jpg, .tiff, .gif en .bmp) zodat de metadata van willekeurige documenten kan worden uitgelezen.

 

Bij Flusso zijn wij positief verrast door de mogelijkheid om non UI .NET controls in versie 10.2A en hopen hier in de toekomst meer mee te doen.