De dag van Alpe d’HuZes-team van FlussoVanmorgen is het Flusso AD6-team in alle vroegte vertrokken aan de Alpe d’HuZes-dag. De maandenlange training, voorbereiding en werving moeten zich vandaag uitbetalen. In deze live-blog houden we je vandaag op de hoogte van de acties.


19:43

Bijna 20 keer naar boven

Nu de organisatie lijkt te beslissen dat er niet meer verder kan worden gefietst, kunnen we de stand opmaken. In totaal ging het hele Flusso AD6-team van zes man sterk vandaag 18 keer omhoog. Daar zijn we trots op! Goed gedaan mannen!

Helaas moesten Frank, Hermannus en Jelle hun laatste klim vroegtijdig beëindigen door het noodweer. Zij worden met een auto veilig naar beneden gebracht.


19:14

Samenhorigheidsklim valt letterlijk in het water

Bijna alle teamleden gingen rond 17.00u van start voor de laatste gezamenlijke klim, maar iedereen heeft hem moeten afbreken vanwege noodweer. Onweer en hevige regen teisteren de deelnemers en de organisatie heeft de slotbeklimming stilgelegd. Naar alle waarschijnlijkheid zal er geen gelegenheid meer zijn om de laatste klim te vervolgen helaas. Dit is de meest recente informatie van de organisatie:16:46

De laatste lootjes…

De meeste teamleden maken zich nu op om nog één keer de Alpe d’Huez te beklimmen vandaag. In de zogenaamde ‘Samenhorigheidsklim’ zoeken de uitgeputte deelnemers steun bij elkaar om nog de laatste klim te voltooien.


14:39

Aantal beklimmingen tot nu toe

Ieder in z’n eigen tempo bedwingen de teamleden vandaag de Alpe d’Huez. Hier een overzicht van hun beklimmingen tot nu toe.


Tom

Beklimming 1
1:46 uur

Beklimming 2
1:41 uur

Hermannus

Beklimming 1
2:02 uur

Beklimming 2
1:58 uur

Beklimming 3
bezig

Theo

Beklimming 1
1:33 uur

Beklimming 2
1:18 uur

Beklimming 3
1:36 uur

Beklimming 4
2:02 uur

Beklimming 5
bezig

Wim

Beklimming 1
1:46 uur

Beklimming 2
1:46 uur

Beklimming 3
bezig

Jelle

Beklimming 1
1:46 uur

Beklimming 2
1:43 uur

Beklimming 3
bezig

Jelle

Beklimming 1
2:08 uur

Beklimming 2
2:46 uur


13:11

Franse lunch in Leusden en Glimmen

Met de livestream op de achtergrond, hebben we de kantoren in Leusden en Glimmen vandaag een beetje omgebouwd voor de Franse lunch. De confiture en fromage op stokbrood smaakten heerlijk, tijdens het spelletje ‘Wie vind de Flusso-collega’s het eerst op de livestream’.11:17

Tom, Theo en Hermannus in beeld

Voor Tom is vandaag zijn eerste Alpe d’HuZes. Zonder enige ervaring met fietsen, begon hij dit voorjaar serieus te trainen om ook eens te ervaren wat zijn collega’s op die berg hebben doorgemaakt. Inmiddels is hij twee keer boven gekomen in keurige tijden van 1.41 uur en 1.46 uur.

Oude rot in het wielervak is teamlid Theo. Hij heeft jaren ervaring als wedstrijdrenner en klimmen is één van zijn specialiteiten. Niet zo gek dat hij al 3 keer boven is gekomen en bezig is met zijn vierde beklimming. Zijn snelste tijd: 1.18 uur.

Met doorkomst tijden van rond de 2 uur, spotten we ook Hermannus op de top. Met na zo’n inspanning nog steeds een onverwoestbaar enthousiasme komt hij boven.


10:00

Totale opbrengst tot nu toe

20.000 euro bij elkaar brengen met het team. Dat is het streven. Wijn-actie, AD6-diner, verlof-uren van collega’s en vergeet de individuele acties zoals statiegeld inzamelen niet. Allemaal met het doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. In onderstaande video alles wat de inzet van het team heeft opgebracht.9:39

Alpe d’HuZes-app wordt flink gebruikt

We merkten het al aan de downloads in de app-store afgelopen week, maar sinds de start om 4.30u vanmorgen is de Alpe d’HuZes-app (gebouwd door onze collega’s) flink in gebruik. Wil je ook deelnemers en nieuws volgen? Of meer info over de app? Klik hier voor alles over de app en de download-links naar de iOS-, Android- of Windows-store.8:10

Beeld uit het hart van AD6-communicatie afdeling

Na deelnames als fietser in 2011 en 2012 besloot onze collega en directeur Bert Tukkers zich anders in te zetten voor Alpe d’HuZes. Naast zijn werkzaamheden bij Flusso is hij het hele jaar Coordinator van het cluster Communicatie bij Alpe d’HuZes. Denk aan het bijhouden van de website, social media, de perscontacten, alle drukwerk (posters, koersboekje), de app, nieuwsbrieven, de radio en TV uitzendingen.

Dat geeft ons vandaag – op de dag zelf – een mooie kijkje in de keuken van alle ICT voorzieningen op de berg en naar Nederland, alle Audio Visuele voorzieningen en foto’s.


7:59

Collega Wim voor het eerst boven

Niet voor het eerst fiets collega Wim mee in het AD6-team, maar dit jaar is wel het meest bijzonder. Afgelopen winter werd hij zelf getroffen door lymfeklierkanker (Hotchkin). Nog voor zijn behandeling goed en wel afgerond was, trainde Wim fanatieker dan ooit om weer mee te doen met Alpe d’HuZes. Zojuist kwam Wim met zijn maatje Jelle voor het eerst boven!4:32

We zijn vertrokken!

In alle vroegte (4.30u) zijn de teamleden van het Flusso AD6-team vanmorgen vertrokken! Wim, Jelle, Frank, Tom, Hermannus en Theo…. SUCCES!!

Ook veel succes natuurlijk voor Bert, Christa, Andres en Reneé, die niet fietsen, maar wel als vrijwilliger helpen in Frankrijk.