Kerst in Praag op EMEA PUG Challenge 2017Speciaal voor de Progress-community in Europa wordt jaarlijks de EMEA Progress User Group (PUG) Challenge georganiseerd. Dit jaar streken alle Progress-experts neer in het Tsjechische Praag. Als één van de grootste Progress-partners van de Benelux kunnen (en willen!) we daar natuurlijk niet ontbreken.


Het prachtige Praag leent zich natuurlijk uitermate goed voor beelden van een romantische Kerst. Met de feestdagen op komst stond ons thema dus vrij snel vast: Kerst in Praag. Voor alle techneuten ver van huis, blijkt onze stand een mooie plek om even stil te staan bij het thuisfront en om (ruim voor Black Friday) vast de eerste Kerstcadeau’s in te bemachtigen.


Kaartje-PUG-Praag_siteKerstkaart aan het thuisfront

De mogelijkheid om een handgeschreven kaart kosteloos naar huis te sturen hebben we geprolongeerd. Voor het derde jaar op rij bieden we de techneuten op de PUG de mogelijkheid om een persoonlijke kaart naar vrienden, familie of geliefden te sturen. Hoe mooi en functioneel automatisering ook kan zijn, in een wereld van digitale communicatie is de kracht van een handgeschreven (analoge) kaart vaak des te groter. Dat zijn veel bezoeker van de PUG met ons eens, zo blijkt uit aan het flinke aantal kaarten dat we nu op de bus doen.


Met de hand beschilderde Kerstbal

Praag staat bekend om z’n glasblazen. Speciaal voor de PUG hebben we een Praagse glasblazer bereid gevonden om Kerstballen te blazen en live bij ons op de stand te beschilderen. Tijdens een bezoek aan onze stand, kunnen bezoekers een korte tekst (bijv. een naam) achterlaten op een kaartje, die daarna zo snel mogelijk en ter plekke op de bal worden beschilderd. Een aandenken aan de PUG in Praag voor thuis in de kerstboom. Ook wordt er één piek hand gemaakte PUG-piek beschilderd die aan het einde van het evenement wordt verloot onder de bezoekers.


Bijdragen aan de OpenEdge-community

Naast een vrolijk thema, willen onze consultants ter plekke natuurlijk ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan het evenement. Omdat wij veelal maatwerk oplossingen aanbieden, is er voor ons geen product om te verkopen op de beurs. Des te belangrijker is het om contacten, kennis en inspiratie op te doen tijdens deze drie dagen. Ook zijn we verantwoordelijk voor enkele inhoudelijke presentaties, waarbij die van collega Bronco in het oog springt. Ook bij de directeur van Progress trouwens, die hem in zijn toespraak bijzonder dankt voor zijn bijdrage aan de OpenEdge-community ;-)

Bekijk hier Bronco’s presentatie: