WIFI-LET MET #MASHTAG EN PROXEI

Filet van Heilbot, aardappelpuree en een hennen-eitje vormen de basis voor heerlijke hoofdgerecht. De spinazie gaat door de puree en het bord wordt gegarneerd met zelfgemaakte Hollandaisesaus. Smullen maar! Dit IT-recept maakt onderdeel uit van ’10 Jaar Flusso – Bits & Bites’, een kookboek om het tienjarig bestaan van Flusso te vieren.



WIFI schrijf je officieel met verbindingsstreepje, maar wordt tegenwoordig vaker zonder geschreven. Wifi is een gestandaardiseerde en de meest gebruikte vorm van draadloze netwerkverbinding. Apparaten voorzien van dit keurmerk kunnen zo probleemloos met elkaar, een netwerk of internet worden verbonden.

HASHTAG Het leesteken ‘#’ geplaatst voor een woord in een bericht of tekst, is een manier om interactief een onderwerp of thema te benoemen. Veel socialmedia platformen gebruiken deze manier van schrijven zodat gebruikers gemakkelijk onderwerpen of thema’s kunnen clusteren. Met één klik op de hashtag verschijnen dan alle berichten die geplaatst met dezelfde hashtag.

PROXY is het Engelse woord voor ‘gevolmachtigd persoon’. In de IT maakt men veel gebruik van proxy-servers. Dat is een server die communicatie faciliteert tussen de computer van de gebruiker en de computer waarmee de gebruiker wil verbinden. In praktijk wordt zo’n server vaak bij bedrijven gebruikt als geautomatiseerde vorm van controle op internetverkeer. Zo kan een proxyserver bijvoorbeeld bepalen welke pagina’s niet bezocht mogen worden.

INGREDIËNTEN

voor 6 personen

WIFI-LET:

• 1 1/2 kg hele Heilbot met kop of 1 kg heilbotfilet
beetje boter
• 6 Portabella’s
• flesje witte wijn
• citroensap
TIP: Verse vis is herkenbaar aan: rode kieuwen, glanzende huid en frisse geur.

 

#MASHTAG:

• 0.5 kg aardappels
• 50 ml melk
• 25 gram boter
• Peper en zout uit de molen
• 1 kg wilde spinazie

 

HOLLANDAISESAUS:

• 2 eidooiers
• 250 gram boter
• 1 eetlepel water
• 1 eetlepel sap van een citroen
• peper en zout naar smaak

 

HENNEN-EITJES:
• 6 hennen-eitjes
• losgeklopt eiwit
• bloem
• panko (Japanse broodkruim)


VOORBEREIDING

Heilbot fileren

1. Maak achter de buik-/zij-vin een schuine snede richting de rug.
2. Druk je mes op de graat met de punt van je mes richting de staart en snij de rugkant los.
3. De filet helemaal los snijden tot de hoofdgraat.
4. De punt van je mes bij de staart over de hoofdgraat drukken en vlak achter de hoofdgraat richting 5. de kop los snijden, ter hoogte van de buikgraten iets omhoog snijden.
6. Snij de buikflap los over de graat.
7. Leg je mes helemaal over de buikgraten en snij de rest van de filet los.
8. De onderkant is nu al aan de rugkant ingesneden, dus hoef je alleen nog de filet verder van de graat los te snijden net zoals de bovenkant.

 

Spinazi

1. Spinazie goed wassen, het liefst 3 keer met telkens schoon water.
2. Trek de nerf uit de bladeren.
3. Blancheren in ruim kokend water met wat zout.
4. Direct koud spoelen en uit laten lekken.
5. Een gedeelte van de spinazie fijn draaien in keukenmachine voor de puree. Het andere deel gebruiken bij het garneren.

 

BEREIDINGSWIJZE

Spinaziepuree

1. De aardappels schillen en wassen en gaar koken met wat zout.
2. Pureer de aardappels in de pan en voeg warme melk en de boter toe.
3. Het deel fijn gedraaide en uitgelekte spinazie toevoegen.
4. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Pocheren vis & portabella’s roosteren

1. Op een beboterde schaal de vis in porties leggen.
2. Besprenkelen met witte wijn en wat druppels citroen.
3. Wat peper en zout op de vis.
4. Afdekken met folie.
5. Portabella’s in plakken een halve centimeter snijden en insmeren met olijfolie.
6. Doe de vis 15 minuten in de oven op 120ºC en laat de portabella’s 15 minuten zachtjes roosteren in de Big Green Egg of oven.

 

Hollandaisesaus

1. Laat de boter op een zacht vuur smelten zonder te roeren.
2. Schuim eraf scheppen en je houd geklaarde boter over.
3. Een pan met water aan de kook met hierin een passende kom. Klop de eidooiers erin. Zachtjes opkloppen tot een smeuïge crème ontstaat.
4. Haal de kom van het vuur en klop de boter erdoor.
5. Op smaak brengen met de citroensap, peper en zout

 

Hennen-eitjes frituren

1. Kook de eitjes gedurende 3 minuten in kokend water met azijn.
2. Koel ze onmiddellijk onder koud stromend water.
3. Kneus de schil rondom en pel ze zeer voorzichtig, zodat het wit onbeschadigd blijft.
4. Bestrooi met peper en zout.
5. Haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopt eiwit en daarna door de panko.
6. Frituur de gepaneerde eitjes 3 minuten totdat ze krokant zijn.

 

GARNEREN

1. De rest van de spinazie voor het serveren opstoven met wat knoflook en olijfolie en op smaak brengen met peper en zout uit de molen.
2. Maak een bedje van spinazie en leg de vis erop. Leg daar overheen de geroosterde portabella’s.
3. Plaats twee bolletjes puree aan weerskanten van de vis en plaats een doormidden gesneden eitje daar tussenin.
4. Schenk over de vis een smaakvolle hoeveelheid saus.

ONTDEK DE ANDERE IT-RECEPTEN