CTRLADE

Een IT-recept waarbij controle een belangrijke rol speelt. De kalfsrollade moet goed garen, maar vooral lekker mals blijven. Voorzien van verse kruiden en een jasje parmaham zal menigeen het water in de mond lopen. Serveer een smaakvol gerecht met verse groente ratatouille, groene asperges en zelfgemaakte pasta. Dit IT-recept maakt onderdeel uit van ’10 Jaar Flusso – Bits & Bites’, een kookboek om het tienjarig bestaan van Flusso te vieren.



CTRL is een toets op het toetsenbord van de computer. Door deze toets in combinatie met een andere toetsen te gebruiken kunnen eenvoudig – afhankelijk van de software die actief is – functies worden aangesproken. Het bekendste voorbeeld is ctrl+c en ctrl+v (items kopiëren en plakken).

INGREDIËNTEN

voor 6 personen

CTRLade:

• 1.5 kg kalfsribeye
• 400 gram serrano- of parmaham
• 20 blaadjes salie
• opbindtouw
• olijfolie
• Jus de veau of bijpassende saus

 

Verse pasta:

• 500 gr Italiaanse Semola bloem
• 5 grote eieren
• 10 gr zout
• 2 eetlepels olijfolie

 

Portabella’s:

• 6 grote portabella’s
• olijfolie

 

Ratatouille:

• rode paprika
• geel paprika
• groen paprika
• courget
• aubergine
• rode ui
• rozemarijn
• tijm
• knoflook
• olijfolie

 

Asperges:

• minimaal 12 groene asperges
• olijfolie
• peper en zout


VOORBEREIDING

Verse pasta

1. Kneed de bloem, eieren en zout tot een stevig pastadeeg en laat het twee uur rusten.
2. Maak bollen deeg zo plat mogelijk met een deegroller, om vervolgens slierten van te draaien in een pastamolen.

Ratatouille

1. Alle groenten wassen, in vieren snijden en zaad verwijderen.
2. Alles in blokjes snijden en de rode ui snipperen.

Asperges

1. Groene asperges ¼ bijsnijden aan onderkant.
2. In water koud water leggen zodat de asperge weer vocht op kan nemen.

 

BEREIDINGSWIJZE

HTTPuree

TIP: Haal het vlees altijd minimaal een uur van te voren uit de koelkast.

1. De Big Green Egg aansteken op 170 ºC. Kan ook in de oven of een andere gesloten BBQ.
2. Vlees in de lengte insnijden en de open kant beleggen met geplukte blaadjes salie.
3. Leg de ham dakpansgewijs over elkaar, zodat de het kalfsvlees erop past.
4. Leg het kalfsvlees op de ham, rol het samen tot een rollade en omwikkel het met touw.
5. De met olijfolie ingesmeerde kalfsribeye 20 minuten rondom braden en inpakken in aluminiumfolie. Op een warme plaats laten rusten.
6. Big Green Egg terugbrengen naar 90ºC en 45 minuten voor serveren weer in het ei plaatsen zonder folie, regelmatig even draaien. Kerntemperatuur moet ongeveer 60ºC zijn.

 

Portabella’s

1. Snij de harde kern eruit met een mesje.
2. Insmeren met olijfolie en 30 minuten zachtjes verwarmen in de Big Green Egg of oven.

 

Ratatouille

1. Knoflook en de rode uitjes licht aanzetten in de olijfolie.
2. Paprika en aubergine toevoegen.
3. Laten garen en op het laatst de courgette toevoegen.
4. Op smaak brengen met de tijm en rozemarijn.

 

Asperges

1. Asperges aan de onderkant dun schillen en de kop 5 cm niet schillen.
2. Besprenkelen met olijfolie en in open vuur grillen.
3. Op smaak brengen met peper en zout uit de molen als ze beetgaar zijn.

 

Verse pasta

1. Kook de pasta in ruim water met olijfolie en zout En Dente (beetgaar).
2. Licht afspoelen met warm water en wat olijfolie toevoegen tegen het plakken.

 

GARNEREN

1. Snij de rollade in vingerdikke plakken.
2. Maak een bord met een porties verse pasta en ratatouille en leg daarover een plak rollade.
3. Portabella’s afvullen met de ratatouille en erbij leggen.
4. Leg twee asperges over het stuk rollade en besprenkel het bord met warme Jus de veau of bijpassende saus.

ONTDEK DE ANDERE IT-RECEPTEN