CHOCO-COOKIES

Een simpel, maar doeltreffend nagerecht. Want wie kan de smaak van zelfgebakken chocoladekoekjes nou niet weerstaan? Serveer de koekjes met een lekker kop koffie of thee en laat je gasten smullen. Dit IT-recept maakt onderdeel uit van ’10 Jaar Flusso – Bits & Bites’, een kookboek om het tienjarig bestaan van Flusso te vieren.



COOKIES zijn bestanden die door internetservers op de computer van de gebruiker worden opgeslagen. In die bestanden staan gegevens over het bezoek van de gebruiker. De volgende keer dat de gebruiker dezelfde site of een site is die hetzelfde cookie gebruikt bezoekt, herkent de server het bestand. Zo ‘onthoudt’ de server de voorkeuren en geschiedenis van de gebruiker. Bedrijven gebruiken cookies vaak vanwege marketingdoeleinden. Tegenwoordig is het gebruik van cookies vanwege privacyaspecten omstreden, omdat gebruikers vaak niet weten dat ze op deze manier een spoor van persoonlijke gegevens en interesses achterlaten.

INGREDIËNTEN

voor 6 personen

• 150 gram roomboter
• 150 gram pure chocolade
• 4 eieren
• 1 eetlepel vanillesuiker
• 250 gram kristalsuiker
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 mespuntje zout
• 1 theelepel grof zeezout


BEREIDINGSWIJZE

1. Op een laag vuur boter smelten en de chocolade erbij doen en smelten.
2. Pan van het vuur en suiker en vanillesuiker erdoor roeren.
3. Dan om en om: een ei, wat meel, een ei, wat meel steeds alles goed doorroeren.
4. Mespuntje zout erbij.
5. Giet het mengsel in een bakvorm met bakpapier.
6. 25 minuten bakken op 180ºC.
7. Nadat het deeg wat droog wordt, wat zeezout vlokken erover strooien naar wens.
8. Dan de cookies terug laten koelen in de vriezer of koelkast.

 

GARNEREN

Snij voor het serveren in mooie blokjes en bestrooi de bovenkant eventueel met wat poedersuiker. Serveer de koekjes bij een lekkere kop koffie of thee.

ONTDEK DE ANDERE IT-RECEPTEN