Zoek je software die past bij je bedrijf?

Kies voor maatwerk software

Flusso logo def v2 diap RGB.png

Passende, betaalbare en veilige software-oplossingen voor je bedrijf. We verzorgen veel maatwerk-trajecten voor middelgrote bedrijven. We merken dat veel van onze klanten vaak de juiste functionaliteit missen in hun standaard-software om echt het verschil maken. Je applicaties aanvullen met maatwerk software is de oplossing om je bedrijf nog beter te laten werken. 

Passend

Veel van je bedrijfssoftware functioneert goed. Wij laten intact wat al goed werkt en vullen aan met nieuwe functionaliteit of integratie.

Betaalbaar

Onze maatwerk software is betaalbaar, omdat jij bepaalt welk werk we precies voor je bedrijf uitvoeren. In het tempo dat past bij je bedrijf. 

Veilig

Onze consultants zijn dagelijks met veiligheid van IT bezig, kennen de gevaren en weten de oplossingen om jouw maatwerk software zo veilig mogelijk te houden.

 

 

Bij ons vind je Java- en Javascript-oplossingen op maat. We ontwikkelen en beheren o.a. business-apps, IAM met Keycloak, ESB of applicatieserver-vernieuwing met o.a. Spring, SpringBoot, Wildfly of Angular. Herken je de belangrijkste redenen voor maatwerk software?

 

Naadloze IT-integratie met mensen en bedrijfsprocessen

Verouderde software die niet goed werkt of bedrijfsprocessen die juist minder efficiënt worden van de bedrijfssoftware, horen we vaak als probleem.

Onze business-analisten vertalen samen met jou de wensen van je mensen en bedrijfsprocessen naar maatwerk software die goed aansluiten bij je bedrijf. 

Betaalbare keuzes in complexe IT-vraagstukken

Veel van onze maatwerk software bestaat uit ontvlechten van complexe IT-vraagstukken naar logische oplossingen op maat. Onze diensten zijn betaalbaar, door: 

  • slim gebruik van herbruikbare componenten, software en tooling.
  • alleen te ontwikkelen wat écht noodzakelijk is voor de vooruitgang van je IT.
  • onze werkzaamheden te laten aansluiten bij het tempo van je bedrijf.

Ontdek hoe verrassend veel we met maatwerk software voor je kunnen betekenen met een beperkt budget. 

Een veilig IT-landschap

Het belang van veilige software staat buiten kijf, maar realisatie daarvan is een ander verhaal. Flusso-consultants kennen de gevaren rondom cyber security en weten de oplossingen.

We ontwikkelen op dagelijkse basis maatwerk software met veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Voor o.a. banken, verzekeraars en overheidsinstanties. AVG-/GDPR- compliant, veilig en hacker-proof. 

Hoe we samenwerken

We hechten waarde aan openheid en transparantie in onze samenwerking. Succesvolle maatwerk software betekent een match voor beide partijen. Je zit bij ons nooit ergens aan vast. Ook niet als we klaar zijn voor je.

We werken zonder licenties of vendor lock ins en je blijft altijd eigenaar van de source code, die vaak open source is. 

 

Ontvang een kosteloze analyse

Onze voorbereidende analyse, een eerste inventarisatie van je applicatielandschap en bijbehorende offerte zijn kosteloos en vrijblijvend. Ontdek hier de eerste stappen van onze kennismaking voor het realiseren van maatwerk software. 

Maak kennis met Flusso

Als mede-oprichter van Flusso en verantwoordelijk voor het eerste contact met jou, help ik in drie stappen met een gespecificeerde, kosteloze en vrijblijvende offerte voor je bedrijf. 

Siemen Klaver
Siemen kent alle oplossingen van Flusso en brengt je in contact met de consultant of business-analist die je zoekt.
Generic placeholder image

1. Informatiebehoefte

In een eerste (telefonisch) gesprek bespreken we wat je precies zoekt, wat je nu hebt en waar je naartoe wilt. Dit is belangrijk om in te schatten of we je bedrijf ook echt kunnen helpen. Denken we beiden van wel, dan koppel ik je aan de juiste gespecialiseerde consultant.


2. Afspraak met consultant 

Met één van onze ervaren consultants ga je kijken naar de behoefte in je applicatielandschap. Samen sparren jullie bijvoorbeeld een dagdeel over de wensen en mogelijkheden. De consultant maakt daarna een kosteloze en vrijblijvende analyse van de functionele behoefte die je bedrijf heeft. 


3. Vrijblijvende offerte

Op basis van de analyse die je samen met onze expert hebt gemaakt, werk ik een concreet voorstel met overzichtelijke offerte uit. Het voorstel is nog steeds vrijblijvend en kosteloos. Ben je akkoord? Dan gaan we samen de werkzaamheden plannen en vieren we met trots een nieuwe samenwerking. 

Haal onze kennis in huis

We kunnen tot in detail oplepelen welke technologie, tools en kennis we in huis hebben, maar dat doen we niet hier. Bekijk een greep uit onze beschikbare kennis en ervaring. 

Staat de oplossing of kennis die je zoekt hier niet tussen? Laat het me weten en ontvang vandaag nog antwoord.

 

Zet vandaag de eerste stap en ontvang

de kosteloze analyse

Heb ik je kunnen overtuigen van onze maatwerk software oplossingen, werkwijze en ervaring? Vertel me hoe we je kunnen helpen of maak nu een belafspraak met me. Je hebt op werkdagen binnen 24 uur reactie van me.  

Leer ons beter kennen

Met zo'n zestig collega's werken we vanuit onze kantoren in Leusden (Utrecht) en Glimmen (Groningen) voor een diversiteit van zakelijke klanten. Lees meer over ons of bekijk de blog voor de meest recente ontwikkelingen in ons bedrijf. 

Siemen Klaver
Siemen kent alle oplossingen van Flusso en brengt je in contact met de consultant of business-analist die je zoekt.
Generic placeholder image
Vereist
Vereist
Vereist

Veelgestelde vragen over maatwerk software

Kan ik mijn standaard-applicaties behouden, maar ze wel beter op elkaar laten aansluiten?

Ja, ook daar kunnen we bijna altijd mee helpen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan oplossingen met een ESB of API. We kijken altijd eerst welke software je hebt en wat je daarvan wilt blijven gebruiken. Daardoor ontwikkelen we alleen maatwerk software die je mist of integreren we je bestaande systemen op een slimme manier. 

Hoe weet ik dat jullie applicaties 100% veilig zijn?

Het eerlijke antwoord is: dat weet je nooit helemaal zeker. Ontwikkelingen op het gebied van security gaan razendsnel. Daarom is het belangrijk om expertise, kennis en ervaring actueel te houden. Onze specialisten zijn dagelijks bezig met veiligheid van IT  en AVG. Daarnaast zorgen we voor betrouwbare en actuele backups, zodat er bij calamiteiten geen gegevensverlies is. Zo werken we dagelijks aan de hoogst mogelijke veiligheid van maatwerk software.

Als na het voorstel dat we maken, blijkt dat ik beter niet kan kiezen de samenwerking met Flusso, mag ik de analyse dan meenemen naar een ander bedrijf?

Ja, het voorstel met de analyse is speciaal voor jouw bedrijf. Als we je niet kunnen helpen, denken we graag met je mee hoe een ander bedrijf of technologie je wel kan helpen. 

Welke functionaliteit los ik op met standaard software en welke functionaliteit met maatwerk software?

In algemene zin is ons advies om alles wat door standaard software wordt ondersteund, daarmee op te lossen. Alles wat daarin niet of onvoldoende wordt ondersteund kunnen wij aanvullen met maatwerk software en integratie. Voor bijvoorbeeld een financiële administratie is veel standaard software beschikbaar, maar voor bijvoorbeeld een inspectie ter plekke die in 5 minuten moet worden afgerond en waar specifieke zaken worden afgelezen en ingevuld ligt maatwerk software voor de hand. Wij zorgen dat maatwerk en standaard software naadloos samenwerken.

Wie is eigenaar van de code als jullie maatwerk software voor mij ontwikkelen?

Als wij maatwerk software voor je realiseren, dan wordt je bedrijf daarvan automatisch eigenaar. 

Ik wil meerdere applicaties met elkaar laten communiceren en dezelfde gegevens in elke applicatie gebruiken. Kan dat?

Ja, dat kan. Afhankelijk van het soort gegevens ontwikkelen realiseren we een Enterprise Service Bus (ESB). Je voert de gegevens in één van de applicaties in en die worden automatisch doorgestuurd naar de andere applicaties waarin deze gegevens relevant zijn.

Hoe kunnen medewerkers van mijn bedrijf of gebruikers inloggen met één account in verschillende applicaties?

Beheren van gebruikers in verschillende applicaties realiseren wij meestal met Keycloak. In één centrale omgeving en met één account voor de medewerker of gebruiker, regel je overzichtelijk en veilig de rechten en rollen in je bedrijfsapplicaties.

Zijn de kosten van maatwerk software niet heel hoog?

Ja en nee. In vergelijking met standaard software oplossingen is de ontwikkeling van maatwerk software meestal duurder. Daarom adviseren wij meestal om geen maatwerk oplossingen in te zetten, als standaard oplossingen voldoen. Bedrijfskritische processen of business modellen waarvoor geen goed softwarepakket beschikbaar is, kunnen door maatwerk software juist veel efficiënter, rendabeler of prettiger worden. Daardoor betaalt maatwerk zichzelf terug. Dat vraagt om een goede architectuur en planning voor de toekomst. Maatwerk software is naar verhouding duurder dan standaard oplossingen, maar door slimme inzet van herbruikbare componenten, doordat we intact laten wat al werkt en doordat onze ervaren architecten met je meedenken welke delen van je applicatielandschap met standaard software kunnen worden opgelost, kunnen we vaak al veel voor je betekenen met een beperkt budget.

Hoelang kan ik gebruik maken van jullie maatwerk software?

Als we de applicatie voor je hebben ontwikkelt, mag je daar altijd gebruik van blijven maken. Je mag de code zelfs meenemen naar een ander softwarebedrijf, want je bedrijf is eigenaar van de code die we ontwikkelen. Vanuit technisch perspectief is het antwoord op deze vraag van heel veel facetten afhankelijk. Beheer en onderhoud aan maatwerk software zal altijd nodig blijven. Compatibiliteit met browsers, besturingssystemen of servers zal veranderen en daar moet je met de bedrijfsapplicatie op blijven inspelen. Ook zal je rekening moeten houden met veranderende behoefte van je klanten of de markt, waardoor soms de wens om functionaliteit verandert. De backend van je applicatie wordt meestal 5 tot 10 jaar ondersteund zonder grote veranderingen of upgrades. De front-end heeft doorgaans een kortere levensduur, maar is meestal ook gemakkelijker te upgraden. We hebben jarenlange ervaringen met upgrades, updates en migratie-trajecten en kunnen je goed adviseren over wat je de komende jaren kunt verwachten aan onderhoud, migratie en beheerkosten.

De plannen van mijn bedrijf passen nog niet bij mijn budget voor maatwerk software. Hoe kunnen jullie me helpen?

De architectuur van je applicatielandschap is in alle gevallen een uiterst belangrijke stap van maatwerk software. We werken volgens het principe ‘think big, start small’. Samen bedenken we waar je naartoe wilt met je maatwerk software. Daarna stippelen we een route met je uit, hoe we daar in verschillende stappen komen. Jij bepaalt het tempo en budget van de ontwikkeling. Zo past het bij de fase en het budget van je bedrijf, maar heb je ook op de lange termijn gemak van de maatwerk software die we voor je ontwikkelen. Je zit bij ons nergens aan vast met vendor lockins of licenties. Mocht je na een aantal jaar willen overstappen naar een ander softwarebedrijf, dan mag je de code van je applicatie gewoon meenemen. 

Mijn bedrijf heeft eigen ontwikkelaars in dienst, maar zij kunnen hulp gebruiken. Kunnen jullie ook samen met hen maatwerk software ontwikkelen?

Ja, dat doen we heel vaak. Veel van onze klanten zoeken specialistische kennis die ze zelf onvoldoende in huis hebben. We kunnen de ontwikkelaars trainen en kennis overdragen zodat jullie zelfstandig weer verder kunnen.

Ik wil helemaal afstappen van de standaard-applicaties in mijn bedrijf. Kunnen jullie ook complete maatwerk software ontwikkelen? 

Ja, natuurlijk kunnen we je daarmee helpen. Met o.a. best of breed-oplossingen houden we maatwerk betaalbaar door niet opnieuw functionaliteit te ontwikkelen die al werkt. Zoek je een compleet nieuwe oplossing of applicatie, dan koppelen we je één van onze business-analisten voor een inventarisatie van je wensen en mogelijkheden.