Alpe d’HuZes-app 2017 beschikbaarVol passie en overgave hebben onze collega’s zich opnieuw op dit project gestort. De officiële app voor Alpe d’HuZes 2017 is nu beschikbaar! Helemaal up-to-date blijven deelnemers, toeschouwers en thuisblijvers op de hoogte van het evenement op 1 juni 2017. Lees in dit bericht alles over de functies en totstandkoming van deze app.


Ook dit jaar hebben een aantal medewerkers een beetje in Flusso-tijd, maar vooral ik hun eigen vrije tijd, gewerkt aan de nieuwste versie. De ontwikkelaars dragen de actie een warm hart toe, in veel gevallen ook als deelnemer in voorgaande jaren. Zo leveren zij dit jaar hun bijdrage aan onderzoek naar kanker, want met behulp van hun ambitieuze en vrijwillige inzet kan Flusso de app en het beheer kosteloos aanbieden aan de organisatie en deelnemers van Alpe d’HuZes.


Functies & features

Voor het vierde jaar op rij is Flusso verantwoordelijk voor de app. Deze versie stond vooral in het teken van perfectioneren. Visueel is de interface sterk verbeterd (met Ionic-framework) en ook is er aan de achterkant meer mogelijkheid om data te verwerken. Daardoor oogt bijvoorbeeld de interface van ‘Doorkomsttijden’ per deelnemer aantrekkelijker en overzichtelijker en is nu ook naast de tussentijd in bocht 3 en 16, de doorkomsttijd per beklimming in bocht 3 en 9 realtime te zien.

In de app kun je je favoriete deelnemers volgen en hun info delen via social media. Verder heb je met de app alle informatie van de website en uit het koersboekje in je broekzak. Doordat de app op ieder moment bijgewerkt kan worden bevat deze altijd de actuele informatie. Genieten van alle foto’s die door de Alpe d’HuZes-fotografen worden gemaakt is ook een fluitje van een cent. Per dag is er een album met een selectie van de mooiste foto’s.

Ook is de app voor Windows-gebruikers op een desktop-computer te gebruiken. Handig, voor als niet de hele tijd naar een klein scherm wilt kijken of een grote lijst hebt met deelnemers die je volgt. Die desktop versie download je ook in de Windows-store.

Uitleg van alle andere functies in de app vind je hieronder overzichtelijk op een rij.Donderdag 1 juni zal een spannende dag worden voor de makers. Nu download iedereen al veelvuldig de app in de stores, maar pas op de koersdag zal de datastroom maximaal zijn. Ieder jaar opnieuw wachten onze collega’s vol verwachting op dat moment. Na veel ontwikkelen en testen, zal dan pas echt blijken of een jaar van inzet en tijd voldoende is gebleken om iedereen van informatie te voorzien. Stel jij de app mee op de proef tijdens Alpe d’HuZes? Download deze nu in de app-store!