Docker

ITkrachtsessie donderdag 16 april 2015

Sparren met vakgenoten over Docker

Wil je jouw leven met betrekking tot de software development cycle aangenamer maken en hier samen met vakgenoten over sparren? Schrijf je dan in voor onze gratis ITkrachtsessie over Docker op donderdag 16 april bij ons in Leusden.

Deployen zonder produktie graag…

Je herkent dit vast wel. Verschillende versies van je software staan in test en produktie. Tussendoor moeten er nieuwe features en bugfixes getest en gereleased worden. Je volledige OTAP-straat is echter al “bezet” door de huidige sprint en het optuigen van een tijdelijke extra omgeving is veel werk. Docker is een manier om een omgeving “in te pakken” in een zogenaamde “container”, die overal kan draaien. Vanwege het lichtgewicht karakter kunnen deze containers makkelijk aangemaakt en verwijderd worden en naast elkaar draaien op een server.

Twee demo’s

De ITkrachtsessie van donderdagavond 16 april staat in het teken van twee demo’s, waarin we de volledige cycle laten zien van code aanpassen, inchecken, bouwen en deployen. Het bouwen gaat met een Jenkins-server (continuous integration / continuous deployment), waarna we naar een Docker-container deployen. Dit alles doen we aan de hand van een praktijkcase (Progress en Java / OpenSource) en de AD6-backend, een intern project. Omdat het demo’s betreft, hoef je niet zelf aan de slag.

Het programma

Het programma op donderdag 16 april ziet er als volgt uit:

  • 17.00 uur: informele borrel
  • 17.30 uur: hapje eten
  • 18.30 uur: aftrap en start demo 1
  • 19.30 uur: koffiepauze
  • 20.00 uur: start demo 2
  • 21:00 uur: einde

Als je niet kunt borrelen en mee-eten, geen probleem. Uiteraard zijn er zoals altijd geen kosten aan onze ITkrachtsessies verbonden. Er is volop parkeerruimte en je gaat niet met lege handen naar huis.


ITkrachtsessies

Similar Works